We make dreams come true.......

Reis informatie

Geldigheid paspoort Japan
Uw paspoort dient gedurende uw verblijf in Japan geldig zijn. Het paspoort moet minimaal één lege visumpagina bevatten voor het stempel van de douane.

Hotel verblijf
U zult verblijven op basis van een éénpersoonskamer in 1 of meerdere kwaliteits hotels.
Mocht u de voorkeur geven aan een tweepersoons kamer dan kan dat voor een meerpijs geboekt worden.
De kamers zijn voorzien van een bed, douch/bad, televisie en (draadloos WIFI) internetaansluiting.

Tijdsverschil
In Japan is het 8 uur later dan in Nederland.
In onze zomertijd, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het 7 uur later.
Japan heeft geen zomertijd.

Gezondheid/medicatie
Voor een bezoek aan Japan zijn geen inentingen verplicht.
De gezondheidszorg in Japan is goed. Doktoren zijn erg behulpzaam en goed opgeleid. De meeste artsen zullen proberen u in het Engels te woord te staan. Medicijnen zijn over het algemeen goed verkrijgbaar. Gebruikt u medicijnen, vraag uw huisarts om een Engelstalig recept. In een noodgeval kunnen we daarmee medicijnen afhalen bij een Japanse apotheker.

Geld, Koers & Kosten Japan

In Japan betaal je met de Japanse Yen. Het teken voor de yen is ¥ of JPY. Er zijn munten van 1, 5, 10, 50, 100 en 500 Yen. Er zijn bankbiljetten van 1000, 2000, 5000 en 10.000 yen.
Is Japan een duur of goedkoop?

Japan is ongeveer vergelijkbaar met Nederland, al zijn sommige zaken wat duurder.  De kwaliteit van geleverde producten en diensten is echter hoog, dus je krijgt waar voor je geld.

Hoe kan ik het beste betalen in Japan?

In Japan is contant geld nog steeds het belangrijkste betaalmiddel. Veel Japanners lopen met flinke hoeveelheden contant geld rond en zeker in landelijke gebieden is contant geld het enige betaalmiddel.

In de grote steden kun je op veel plaatsen pinnen. Grotere hotels en restaurants accepteren een creditcard, maar houdt altijd rekening met de mogelijkheid dat je creditcard niet wordt geaccepteerd. In Japan is de creditcard nog nauwelijks ingeburgerd.

Telefonie

Een Nederlandse mobiele telefoon werkt niet in Japan. Japan heeft een 3G-netwerk (1700/2100) dat niet geschikt is voor gsm-toestellen zonder 3G-mogelijkheden. De netwerken bieden samen dekking in de bewoonde gebieden van het land. In het bergachtige binnenland is de dekking minder goed.
Internet

Breedband internet is op grote schaal beschikbaar. In het hele land zijn cybercafés te vinden, met name in de steden. Een groot aantal restaurants, hotels, bars en luchthavens biedt (draadloos) internet aan. In de meeste gevallen moet je hiervoor betalen.

Nummer kiezen

Internationaal toegangsnummer: 81.
Vanuit Nederland naar Japan: 00 - 81 - netnummer zonder nul - abonneenummer.
Vanuit Japan naar Nederland: 00 - 31 - netnummer zonder nul - abonneenummer.

Wat zijn de alarmnummers in Japan?

Het alarmnummer in Japan is 119.

Elektriciteit
Voltage 100 volt

Verloopstekker
Stopcontacten hebben rechthoekige gaten en zijn geaard of ongeaard.Reizigers hebben een verloopstekker van type A of een wereldstekker nodig. In Japan komen ook geaarde stopcontacten van type B voor waarin stekkers van type A passen.

Openingstijden Japan
De meeste winkels zijn geopend van 10.00 tot 20.00 uur, inclusief het weekend met uitzonderingen van enkele zon- en feestdagen. Dit geldt ook voor de grote warenhuizen, maar die sluiten veelal een half uur eerder. Musea zijn in principe alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Banken zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur. Postkantoren van 9.00 tot 17.00 uur. Grotere postkantoren zijn ook op zaterdag geopend.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 We make dreams come true…….

Japanreis.eu is een onderdeel van Premium-Nishikigoi